Aansprakelijkheidsverzekering: Niet verplicht, maar wel heel verstandig

Aansprakelijkheidsverzekering: Niet verplicht, maar wel heel verstandig

Voorkom financiële verrassingen door spraakverwarring over aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren wordt nog weleens verward met de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen. U bent wettelijk verplicht een voertuig te verzekeren, maar voor een particulier geldt die verplichting niet.

aansprakelijkheidsverzekering

Dek u in tegen schade aan derden

Een ongelukje zit in een klein en vaak onverwacht hoekje. U rijdt bijvoorbeeld per ongeluk tegen een auto of geparkeerde fiets van iemand anders aan. Of er springt een waterleiding in uw woning, waardoor lekkage ontstaat bij de buren. In deze situatie bent u degene die materiële schade heeft veroorzaakt. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt voor schade aan derden.

Denk bij aansprakelijkheid ook aan letselschade

Niet alleen kunt u aansprakelijk worden gesteld voor materiële schade, maar ook voor lichamelijke of geestelijke letselschade. Net als bij materiële schade liegen de declaraties van een gedupeerde er soms niet om. Het kan gaan om bedragen die u niet direct achter de hand heeft, zeker niet bij lichamelijke schade.

Waar moet u op letten bij het afsluiten

We trappen natuurlijk een open deur in door te zeggen dat u de voorwaarden goed moet lezen en vooral goed moet kijken naar het maximaal uit te keren bedrag. Dit moet hoog genoeg zijn. Kijk ook goed of er geen overlapping is met reeds afgesloten verzekeringen. Dubbele dekking betekent immers niet dat er dubbel wordt uitgekeerd.

Wij helpen u graag

Wij zorgen er graag voor dat u ‘Zorgeloos goed verzekerd bent’ door uw wens voor een nieuwe verzekering eerst naast het pakket van uw bestaande verzekeringen te houden. Op die manier krijgt u maximale dekking tegen relatief lage kosten. Bel ons gerust wanneer u vragen heeft of vraag extra informatie bij ons aan. Wij zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken via info@elswoutgroep.nl of op het telefoonnummer 023-751 00 00.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×