De gevolgen van brandschade

De gevolgen van brandschade

Brandschade heeft een behoorlijke impact op uw bedrijf. Behalve dat uw bedrijfspand beschadigd raakt, wordt u daarnaast vaak geconfronteerd met bedrijfsschade. Zo kunnen uw werkzaamheden door brand en de gevolgen daarvan een bepaalde tijd stil komen te liggen. U mist hierdoor inkomsten. Het kan enige tijd duren voordat nieuwe machines weer operationeel zijn en misschien moeten uw werkzaamheden tijdelijk elders worden voortgezet. In dit artikel leest u op welke manier u het risico op een brand het best kunt verzekeren en voorkomen.

Brandschade

Schade aan uw bedrijfspand

Net als schade door extreme weersomstandigheden (denk hierbij aan storm, bliksem, hagel en overstromingen) kunt u het risico op brandschade verzekeren met een opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan spullen die vastzitten in en aan uw bedrijfspand. Denk bijvoorbeeld aan de leidingen en de centrale verwarming.

Schade aan uw voorraad en inventaris

Een goederen- en inventarisverzekering verzekert de schade aan uw bedrijfsinventaris door diefstal, storm of brand. Onder inventaris vallen bijvoorbeeld machines, apparatuur en kantoormeubilair. Onder goederen vallen handelsgoederen (voorraad) en bedrijfsgoederen (goederen die u nodig heeft om de werkzaamheden uit te kunnen voeren).

Schade aan uw wagenpark

Brandschade aan uw wagenpark is verzekerd als u tenminste een WA-verzekering Beperkt Casco heeft afgesloten voor het desbetreffende voertuig.

Misgelopen inkomsten

Als uw bedrijfsactiviteiten stil komen te liggen door een brand, loopt u inkomsten mis. Omzetderving, een groot gedeelte van uw vaste kosten en de kosten die u moet maken voor de instandhouding en hervatting van uw werkzaamheden worden door deze verzekering bij schade vergoed.

Voorkom brandschade

Er komt veel op u af na een brand, maar de praktijk leert dat het mogelijk is om deze risico’s af te dekken door het afsluiten van een goede verzekering. Daarnaast kunt u onderstaande tips volgen om brandschade te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

 • Check de alarminstallatie, brandblussers en elektrische installatie en hoe vaak u deze moet controleren volgens de polisvoorwaarden.
 • Check de geldigheid van het certificaat van de alarminstallatie.
 • Laat de kwaliteit van de elektrische installatie checken door een erkend installateur.
 • Check de opslag en afvoer van afval (hoeveel meter van de gevel dient brandbaar afval minimaal opgeslagen te worden).
 • Ruim spullen op, gebruik metalen afvalcontainers, voorkom brandstichting, voorkom ophopingen van kabels en stekkerdozen, gebruik vlamdovende afvalbakken en asbakken in rookruimtes.
 • Check bovenstaande zaken regelmatig, tot wekelijks, tot iedere dag.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of heeft u interesse in één van de eerdergenoemde verzekeringen? Neem dan direct contact met ons op via het telefoonnummer 023-751 00 00 of via het e-mailadres info@elswoutgroep.nl.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×