Hoe gevoelig is uw organisatie voor cybercriminaliteit?

Hoe gevoelig is uw organisatie voor cybercriminaliteit?

Wat is cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is het plegen van een misdrijf met ICT, gericht op ICT. Doordat een groot deel van Nederland nog steeds thuiswerkt, lopen meer werkgevers het risico slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Vorig jaar publiceerden wij al een artikel over vijf grote risico’s voor werkgevers wat betreft cybercriminaliteit. Wilt u snel weten hoeveel risico u met uw bedrijf loopt? Ontdek hoe gevoelig uw organisatie voor cybercriminaliteit is.

Cybercriminaliteit

Online inventarisatie

Uit onderzoek is gebleken dat bij veel ondernemers de kennis ontbreekt om de digitale beveiliging goed op orde te brengen. Het is lastig om het risico te managen. Een inbraak is doorgaans goed af te dekken, een digitale inbraak echter niet. Om deze reden hebben MKB-Nederland, VNO-NCW en het Verbond van Verzekeraars een online vragenlijst opgesteld. Deze online inventarisatie bestaat onder andere uit (elf) vragen over de omvang van het bedrijf, het type klantgegevens waar het bedrijf over beschikt, de toegang die werknemers en derden daartoe hebben. Aan de hand van uw antwoorden wordt de risicoklasse bepaald. Op basis van de risicoklasse worden direct voorstellen gedaan waarmee u aan de slag kunt gaan.

U kunt de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid hier invullen.

Toename cybercriminaliteit

De risico’s in kaart brengen en maatregelen treffen is geen overbodige luxe. Zowel particulieren als bedrijven hebben veel last van cybercriminaliteit. In mei 2020 waren er voor het eerst meer cybercrime-incidenten geregistreerd bij de politie dan woninginbraken. In heel Nederland waren er in mei 1.344 woninginbraken en 1.869 cyberincidenten.

Niet alleen particulieren en bedrijven in kleinere plaatsen krijgen te maken met cybercrime. Computers en smartphones zijn overal, dus ook particulieren en bedrijven in kleinere plaatsen en gemeentes hebben hiermee te maken. In 2020 zijn er 4,1 cyber-incidenten per 10.000 inwoners in Noord-Holland gemeld. Op de tweede plek komt Drenthe met 3,7 cyber-incidenten per 10.000 inwoners.

Risico’s dekken

Ondanks alle beveiligingsmaatregelen om de kans op cybercriminaliteit te verkleinen, blijft het risico op cybercriminaliteit bestaan. U kunt zich hier tegen verzekeren. Met onze cyberverzekering bent u zorgeloos goed verzekerd. Heeft u interesse in een cyberverzekering? Neem dan direct contact met ons op via het telefoonnummer 023-751 00 00 of via het e-mailadres info@elswoutgroep.nl.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×