Hoger inbraakrisico tijdens de feestdagen

Hoger inbraakrisico tijdens de feestdagen

Uit de schadeclaims bij verzekeringsmaatschappijen blijkt dat het risico op een inbraak tijdens de feestdagen ruim 50% hoger ligt dan op een gemiddelde, normale dag. Over de afgelopen vier jaar noteerden verzekeringsmaatschappijen jaarlijks gemiddeld 2.048 inbraakschades tijdens de feestdagen. Hoe kunt u het inbraakrisico in de maand december verkleinen? Wij geven u vijf tips…

Inbraak

Een lichte daling, maar december blijft populair

In 2019 zagen verzekeringsmaatschappijen een lichte daling in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekeringen van particulieren als gevolg van een inbraak. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat consumenten zich meer bewust zijn van het inbraakrisico en betere preventiemaatregelen treffen. Er geldt echter wel een piek tijdens de feestdagen. De afgelopen vier jaar noteerden verzekeringsmaatschappijen gemiddeld 12 inbraakclaims per uur.

Vooral de jaarwisseling is populair onder inbrekers. Het aantal inbraakclaims dat tijdens oud en nieuw binnenkomt ligt 90% hoger dan op een gemiddelde, normale dag. Gemiddeld noteerden verzekeringsmaatschappijen 967 inbraakclaims rondom de jaarwisseling.

Inbraakrisico verkleinen

De inzet van politie en gemeenten op het gebied van preventie, handhaving en opsporing blijft van groot belang met betrekking tot het verkleinen van het inbraakrisico. Om het inbraakrisico te verkleinen, kunt u zelf ook onderstaande preventiemaatregelen treffen.

 • 1. Een inkoppertje: Sluit altijd alle ramen en deuren en draai deuren op slot, ook als u even weggaat. Zorg dat uw deuren en ramen niet verborgen zijn achter hoge schuttingen, bomen of struiken. Dit maakt sociale controle niet mogelijk
 • 2. Gebruik buitenverlichting: Bijvoorbeeld op een schemerschakelaar of bewegingssensor.
 • 3. Plaats waardevolle spullen en sleutels uit het zicht. Laat sleutels ook niet in het slot zitten of verstop de sleutels ook niet buiten.
 • 4. Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten bij afwezigheid.
 • 5. Word lid van een digitale buurtpreventiegroep.

Inboedel- en opstalverzekering

Met een inboedelverzekering verzekert u uw inboedel in uw woning tegen schade en diefstal. Met een opstalverzekering verzekert u schade aan uw woning alsmede zaken die hieraan vastzitten. Alleen een verzekering afsluiten is vaak niet voldoende. Meestal dient u ook bepaalde preventiemaatregelen te treffen om bij een eventuele inbraak in aanmerking te komen voor een schadevergoeding.

Heeft u interesse in een inboedel- of opstalverzekering?

Neem contact met ons op via info@elswoutgroep.nl of telefonisch via het telefoonnummer 023-751 00 00. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Ronald Verkerk

Senior acceptant zakelijk
ronald@elswoutgroep.nl

Ronald is sinds 1 januari 2014 in dienst bij Elswout en al vanaf september 1980 werkzaam in de verzekeringsbranche... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×