Hond bijt beeldscherm van werkgever kapot

Hond bijt beeldscherm van werkgever kapot

Veel werknemers werken momenteel vanuit huis. Wanneer een werknemer minimaal twee uur per week vanuit huis werkt met een computer of laptop, bent u als werkgever verplicht om een thuiswerkplek te creëren die ergonomisch verantwoord is en aan de Arbowet voldoet. Zo kan de werkgever voorzieningen beschikbaar stellen als een verstelbare bureaustoel, toetsenbord, muis, laptop en/of beeldscherm. Wat nou als er schade ontstaat aan één van deze voorzieningen? Welke verzekering dekt dan de schade?

Beeldscherm

Casus: Hond bijt beeldscherm van werkgever kapot

De werkgever stelde vanwege het vele thuiswerken een laptop aan één van haar werknemers ter beschikking. Na een rondje wandelen tijdens de pauze wilde de werknemer thuis weer aan het werk gaan. Tot haar grote verbazing had de hond in een wilde bui haar beeldscherm kapot gebeten. In de hoek van het beeldscherm zaten meerdere gaten, veroorzaakt door de scherpe tanden van de hond. De werknemer belde netjes haar werkgever om mede te delen dat het beeldscherm kapot was. De werkgever zei dat het geen probleem was en dat hij hiervoor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering had afgesloten. De werkgever ging direct aan de slag en belde Elswout AssurantieGroep op.

Géén dekking op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Eén van onze werknemers stond de werkgever netjes te woord. Nadat de werkgever het verhaal had verteld en had gevraagd of hij de schade kon indienen, vertelde één van onze werknemers dat de schade niet gedekt was op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Natuurlijk baalde de werkgever hiervan.

Wat is hier de reden van? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft dekking voor schade aan een ander. In dit geval is er schade aan de laptop van de werkgever zelf en dus niet van een ander. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dus geen dekking.

Géén dekking op de inventarisverzekering

De werkgever vroeg ons of het dan mogelijk was om de schade te verhalen op de inventaris- en goederenverzekering. Eén van onze werknemers reageerde negatief en vertelde dat ook de inventarisverzekering geen dekking kon bieden.

Wat is hier de reden van? De inventarisverzekering biedt alleen dekking in geval van: brand, ontploffing of blikseminslag, inbraak, diefstal of een poging daartoe, schade door water, storm of neerslag. Schade veroorzaakt door huisdieren is géén gedekte schade.

Wel dekking op de aansprakelijkheidsverzekering

Onze schadeafdeling gaf de werkgever het advies om de schade te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de werknemer zelf. De werknemer heeft vervolgens de schade ingediend op haar aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering biedt dekking, ook op schade veroorzaakt door huisdieren. De schade aan het beeldscherm is uiteindelijk netjes vergoed.

Vrijblijvend uw verzekeringen nalopen

Graag staan wij voor u klaar om vrijblijvend uw verzekeringen na te lopen. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via info@elswoutgroep.nl of telefonisch via het telefoonnummer 023-751 00 00.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×