Huis verhuren? Check uw verzekeringen!

Huis verhuren? Check uw verzekeringen!

Huis verhuren? Check uw verzekeringen

Wilt u graag uw huis verhuren? Denk eraan dat u dit door moet geven aan de verzekeraar. Dit geldt ook wanneer u uw woning tijdelijk verhuurt, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat. Niet alle verzekeraars staan dit namelijk toe. En bij sommige verzekeraars waar het wel kan kunt u meer premie gaan betalen, omdat ze er van uit gaan dat het risico op schade groter is. Als u meer dan drie maanden geen huurder in huis hebt dan moet dit worden gemeld bij de verzekeraar van uw opstalverzekering. Een onbewoond huis heeft namelijk meer kans op schade aan de opstal. Door bijvoorbeeld inbraak of vandalisme.

Huis-verhuren-check-je-verzekeringen-1080x626

Aan wie wilt u uw huis verhuren?

Houd ten eerste rekening met het onderscheid in huurders. Wilt u uw woning verhuren aan één persoon of aan een gezin, dan is er meestal geen probleem. Maar wilt u uw huis verhuren aan studenten of werknemers uit het buitenland dan wordt het al lastiger. De kans op schade is in die gevallen vaak groter en de verblijfsduur in veel gevallen onzeker. Neem altijd contact op met de verzekeraar van uw opstalverzekering.

Eisen bij verhuren van uw huis

De verzekeraar van uw opstalverzekering mag het volgende eisen wanneer u uw huis gaat verhuren:

 • De gegevens van de huurder
 • Een kopie van het huurcontract
 • De huurder moet er minimaal een half jaar verblijven.

Rechtsbijstand

Het is verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten als u uw huis gaat verhuren. Daarmee krijgt u juridische hulp vergoed bij een conflict met de huurder, aannemer of gemeente. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld wanbetaling door de huurder.

Aansprakelijk voor uw huurders?

De spullen van uw huurders zijn niet meeverzekerd in uw opstal of inboedelverzekering. Wanneer een huurder schade oploopt en u bent daar aansprakelijk voor, dan moet dat worden verhaald op uw aansprakelijkheidsverzekering. Denk dus ook altijd aan een aansprakelijkheidsverzekering bij het verhuren van uw huis.

Wat de Elswout AssurantieGroep voor u kan betekenen

Wilt u de rust dat het allemaal goed geregeld is. Uw opstal, inboedel of rechtsbijstandverzekering. Het liefste regelt u dit op één plek. U heeft één aanspreekpunt voor alles waar u geen zorgen over wilt maken. Het Zorgeloospakket van Elswout is dan een goede optie. Wij zorgen ervoor dat u niet over- of onderverzekerd bent en dat u minder premie betaald. Het pakket wordt voordeliger naarmate er meer verzekeringen in worden ondergebracht. Bent u benieuwd wat dit voor u kan betekenen, neem contact met ons op via 023–751 00 00.

Ronald Verkerk

Senior acceptant zakelijk
ronald@elswoutgroep.nl

Ronald is sinds 1 januari 2014 in dienst bij Elswout en al vanaf september 1980 werkzaam in de verzekeringsbranche... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×