Maakt u zakelijk gebruik van e-bikes?

Maakt u zakelijk gebruik van e-bikes?

Check uw verzekering

Maaltijden bezorgen op de fiets. Met name e-bikes (fiets met trapondersteuning) zijn razend populair ten koste van de scooter. Een trend die al een tijd aan de gang is. Wat zijn eigenlijk de voordelen en hoe regelt u een verzekering? In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

E-bikes

Voordelen van e-bikes voor bezorgen

Steeds vaker vervangen maaltijdbezorgers scooters voor e-bikes. Wat is hier het voordeel van?

 • Er is geen AM-rijbewijs nodig voor de bezorger.
 • Het dragen van een helm is niet verplicht en iedereen kan fietsen in Nederland.
 • E-bikes zijne vaak sneller door een drukke stad en betaald parkeren is niet nodig.
 • Duurzaamheid! Het gebruik van e-bikes versterkt het groene imago van uw bedrijf.
 • Verzekeringstechnisch zijn e-bikes goedkoper en gemakkelijker.

Welke verzekering sluit u af voor uw e-bikes?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Om deze reden zijn verzekeringen een belangrijk aandachtspunt als u maaltijden bezorgt of wilt gaan bezorgen. Echter, welke verzekering sluit u af? Per 1 oktober 2006 is de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor Motorrijtuigen (WAM) afgeschaft. Bijna alle particuliere aansprakelijkheidsverzekeraars hebben toen in hun voorwaarden opgenomen dat er dekking is voor schade veroorzaakt door de elektrische fietsen. Let op: Dit geldt niet voor volledig elektrische fietsen.

Maar… Wij gebruiken de e-bikes voor zakelijke doeleinden

In 2006 is niet voorzien dat het zakelijk gebruiken van e-bikes een grote vlucht zou nemen. De voorwaarden van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen (AVB) zijn toen niet aangepast. Nog sterker… Schade ontstaan door motorvoertuigen is een uitsluiting in de voorwaarden van een AVB-verzekering. E-bikes zijn volgens de Nederlandse wet motorvoertuigen waar geen verplicht voor een WAM-verzekering voor bestaat. Gebruikt u als particulier een e-bike? Dan zal hoogstwaarschijnlijk eventuele schade gedekt worden door uw aansprakelijkheidsverzekeraar. Wij raden u aan om hierover contact op te nemen met uw verzekeringsadviseur of -maatschappij.

Conclusie

Gaat u e-bikes zakelijk gebruiken? Dan is het verstandig om een aparte verzekering af te sluiten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Wij hebben de mogelijkheid om uw zakelijke, elektrische fietsen, waarvan u zelf eigenaar bent, middels een losse aansprakelijkheidsverzekering (WA) te verzekeren. U wil toch niet het risico lopen dat één van uw bezorgers schade veroorzaakt aan een dure auto, of erger, een voetganger en u daar niet verzekerd voor bent?

Neem contact met ons op via info@elswoutgroep.nl of telefonisch via het telefoonnummer 023-751 00 00. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Edwin Ravensbergen

Senior acceptant zakelijk
edwin@elswoutgroep.nl

Vanaf 2000 is Edwin actief in het verzekeringsvak bij verschillende werkgevers. Sinds januari 2020 is ook Edwin toegevoegd... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×