Overlijdensrisicoverzekering: de meeste klanten betalen te veel

Overlijdensrisicoverzekering: de meeste klanten betalen te veel

Overlijdensrisicoverzekering: de meeste klanten betalen te veel

Wie heeft er niet een overlijdensrisicoverzekering? Vaak is een dergelijke verzekering verplicht bij het afsluiten van een hypotheek of is deze gesloten als een extra inkomensvoorziening voor de nabestaanden.

Overlijdensrisicoverzekering (1)

Premies van overlijdensrisicoverzekering zijn de laatste jaren gedaald

Verzekeraars komen geregeld met nieuwe producten en vooral bij overlijdensrisico-verzekeringen zijn de premies de laatste jaren flink gedaald. Enerzijds komt dit door concurrentie maar vooral omdat wij gemiddeld langer blijven leven. Statistisch gezien is de kans dat iemand voor de einddatum overlijdt belangrijk afgenomen zodat de kans dat een verzekeraar hoeft uit keren ook minder is geworden.

Verzekeraars nemen zelf vaak niet het initiatief

Belangenorganisaties bevestigen dat verzekeraars niet op eigen initiatief hun klanten dienen te wijzen op goedkopere alternatieven. Verzekeraars hebben er ook geen belang bij dat u ‘aan de bel trekt’. Zij willen graag de oorspronkelijk afgesproken premie blijven ontvangen omdat zij daar goed aan verdienen. Wanneer u niet recent een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten is de kans groot dat u teveel voor deze verzekering betaalt. Is de overlijdensrisicoverzekering langer dan 5 jaar geleden afgesloten vraag dan geheel vrijblijvend bij ons een nieuwe offerte aan.

Kan ik dan zo maar oversluiten?

Wanneer uw premie belangrijker lager is, zullen wij samen met u beoordelen of oversluiten zinvol is. Zaken die hierbij spelen zijn onder andere:

 • Wijzigingen in van uw gezondheid
 • Geaccepteerde begunstiging
 • Verpanding en kosten die berekend worden om deze verpanding aan te passen
 • Eventuele waarde die in de verzekering is opgebouwd

Wat kunt u doen?

Wanneer u ons per e-mail (info@elswoutgroep.nl) een kopie van uw overlijdensverzekering toestuurt dan kunnen wij voor u kijken of er alternatieven met een lagere premie zijn. Mocht een kopie van uw verzekering niet digitaal voorhanden zijn, neem dan direct contact op met één van onze adviseurs (023-751 00 00). Naast uw geboortedatum zullen wij dan vragen stellen over het verzekerd bedrag, de looptijd en om wat voor soort verzekering het gaat.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×