Schade voorkomen in en rond uw huis

Schade voorkomen in en rond uw huis

De belangrijkste tips om schade te voorkomen

Schade kan u duur komen te staan, hoe goed u ook verzekerd bent. Dat komt omdat schade die u zelf kunt voorkomen meestal niet meeverzekerd is. Dat is zonde natuurlijk! Echter, er zijn dingen die u kunt ondernemen om schade door water, brand, storm of vrieskou te voorkomen of te verminderen. Met deze tips bent u goed voorbereid!

Schade-voorkomen

Schade voorkomen is beter dan herstellen

Hieronder volgen meerdere tips om schade te voorkomen.

 • Houd uw waterleidingen vorstvrij: De watermeter en hoofdkraan zijn het belangrijkst om te beschermen tegen de vorst. In de kruipruimte is de kans op bevriezing groot. Pak de hoofdkraan en watermeter goed in en isoleer de leidingen.
 • Bescherm de cv-installatie: Uw radiatoren kunnen bevriezen. Zet de thermostaat in de winter dus nooit lager dan 10 graden en laat alle radiatoren de hele winter openstaan. Dit geldt ook voor als u met vakantie gaat of voor langere tijd uw huis verlaat.
 • Verschoon de filter van de afzuigkap: Er zit een filter in uw afzuigkap. Zorg dat u de filter regelmatig verschoont. Er blijft namelijk vet in deze filters hangen die hierdoor makkelijk vlam vatten.
 • Plaats een bliksemafleider: Als u niet in de stad of in de buurt van hoge gebouwen of masten woont, is het handig om een bliksemafleider op het huis te plaatsen. Een bliksembeveiliger kan u helpen bij de keuze van een bliksemafleider en het aanleggen ervan.
 • Zet apparaten die niet worden gebruikt uit: Zet apparaten die u niet gebruikt uit. Dit voorkomt het doorbranden van de apparaten en verkleint de kans op brandschade (en u bespaart tevens op de energierekening!).
 • Bij onweer: trek telefoon- en internetkabels los en haal stekkers uit het stopcontact: Als de bliksem inslaat kunnen de stoppen doorslaan of doorbranden. Haal alle stekkers uit de stopcontacten en schakel de hoofdschakelaar uit om brand in elektrische apparaten te voorkomen. Haal ook telefoon- en internetkabels los. Als het onweer inslaat in de telefoon- en internetkabel bij u in de omgeving kan er namelijk via de kabels brand ontstaan in huis na een blikseminslag. Hiervoor hoeft de bliksem niet in uw huis in te slaan.

Voor de belangrijkste tips voor het voorkomen van autoschade klik hier.

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Wij bieden u graag een passende oplossing voor uw verzekeringen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op via info@elswoutgroep.nl. Wij zijn u graag van dienst.

Ronald Verkerk

Senior acceptant zakelijk
ronald@elswoutgroep.nl

Ronald is sinds 1 januari 2014 in dienst bij Elswout en al vanaf september 1980 werkzaam in de verzekeringsbranche... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×