Tijd om op reis te gaan… Doe het met een goede reisverzekering!

Tijd om op reis te gaan… Doe het met een goede reisverzekering!

Heeft u al een vakantie geboekt naar Spanje of Kroatië? Steeds meer landen “kleuren” groen of geel. Dit betekent dat u bij terugkomst in Nederland niet minimaal vijf dagen in quarantaine hoeft. Hebben zaken als een negatieve testuitslag of het coronavaccinatiepaspoort uw volle aandacht? Vergeet niet om ook uw reisverzekering te checken. In dit artikel lichten wij de verschillende kleurcodes aan u toe. Hierbij wordt aangegeven of uw reisverzekering nog restricties kent voor de desbetreffende kleurcode.

Reisverzekering

Reisverzekering bij code groen

Er zijn in dit geval geen restricties omdat het reisgebied veilig is.

Bij code geel

Uw reisverzekering biedt gewoon dekking voor zaken waarvoor u normaal (bij code groen) ook voor bent verzekerd. Let wel goed op! Het kan zijn dat de code tijdens uw vakantie wordt gewijzigd naar code oranje. Neem dan contact met ons op. De verzekeraar verwacht in dit geval dat u het gebied zo snel als mogelijk verlaat. Onderneemt u geen actie? Dan loopt u het risico dat u niet meer verzekerd bent.

En bij code oranje of rood

De meeste reisverzekeringen kennen in dit geval geen dekking als het gaat om (corona gerelateerde) schades. Of schade aan uw bagage of diefstal wel gedekt is, hangt af van de voorwaarden van uw reisverzekering. Wilt u uw reis annuleren omdat uw geboekte accommodatie in een rood gebied staat? Dit wordt niet gedekt op uw annuleringsverzekering.

Zorgverzekering

Zorgkosten in het buitenland worden gedekt door uw zorgverzekering. Ook in het geval van corona en als u naar een oranje of rood gebied afreist. Deze kosten worden vergoed tot het maximum tarief van dezelfde behandeling in Nederland.

Heeft u een reisverzekering nodig?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. U kunt direct contact met ons op via het telefoonnummer 023-751 00 00 of via het e-mailadres info@elswoutgroep.nl.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×