Uw zorgverzekering zelf regelen

Uw zorgverzekering zelf regelen

Vanaf volgende week is het weer mogelijk om uw zorgverzekering rechtstreeks via onze website te regelen en af te sluiten. Wij zullen van verschillende zorgverzekeraars de voorwaarden en premies naast elkaar zetten, zodat u zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder vindt u alvast meer informatie over de zorgverzekeringen in 2021.

Zorgverzekeringen

Uw zorgverzekering wordt duurder

De premies voor de basiszorgverzekering gaan per 1 januari 2021 omhoog. De hoogte van de stijging, verschilt per zorgverzekeraar. De gemiddelde zorgpremie is zo’n 4% hoger in vergelijking met de gemiddelde zorgpremie van 2020. Een goede reden om uw zorgverzekering kritisch te bekijken. U heeft van uw huidige zorgverzekeraar de nieuwe polis voor 2021 ontvangen. U kunt dus zelf nagaan met welk bedrag uw premie stijgt en kijken of een andere verzekeraar goedkoper is. Het minimale eigen risico wordt niet verhoogd en blijft in 2021 385,00.

De collectiviteitskorting blijft 5% in 2021

Ook in 2021 geldt een maximale korting van 5% voor een collectieve zorgverzekering. Een collectieve zorgverzekering kent verschillende voordelen voor werkgevers.

 • Een collectieve zorgverzekering is een voorbeeld van goed werkgeverschap.
 • Doordat de zorg is afgestemd op de werkzaamheden van uw werknemers, zullen de werknemers gemiddeld minder lang ziek zijn. Zo besparen werkgevers op de verzuimkosten.
 • Er wordt gewerkt aan duurzame inzetbaarheid.

Wij kunnen bij twee verschillende zorgverzekeraars een collectiviteit voor uw werknemers afsluiten. Hier vindt u de brochures en voorwaarden van De Amersfoortse en van ONVZ. Heeft u als werkgever interesse in een collectieve zorgverzekering? Dan kunt u zich hier aanmelden. Wij nemen vervolgens contact met u op om verdere afspraken met u te maken.

De zorgtoeslag voor lagere inkomens stijgt

Mensen met een laag inkomen ontvangen in 2021 een hogere zorgtoeslag. Alleenstaanden krijgen er tot 46,00 op jaarbasis bij. Meerpersoonshuishoudens gaan er maximaal 108,00 op jaarbasis op vooruit. Het gaat in dit geval om uw verzamelinkomen. Dit is het inkomen na aftrekposten, zoals de hypotheekrenteaftrek.

Bijdragen Zorgverzekeringswet (Zvw) stijgen

Via uw inkomen betaalt u een inkomensafhankelijke premie Zvw. Zzp’ers betalen dit via een aparte aanslag. De premies worden iets verhoogd. In 2021 gelden de volgende inkomensafhankelijke premies:

 • De werkgeversheffing stijgt van 6,7% (2020) naar 7,0%.
 • De Zvw bijdrage van werknemers stijgt van 5,45% (2020) naar 5,75%.

Verbeteringen in uw basiszorgverzekering

De overheid bepaalt wat er wel en niet wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het pakket aan vergoedingen is voor 2021 verbeterd met de onderstaande vergoedingen.

 • Een vergoeding voor een aantal nieuwe geneesmiddelen tegen kanker.
 • Extra paramedische zorg als gevolg van corona.
 • Een vergoeding voor dagbehandeling in groepsverband voor niet-aangeboren hersenletsel.
 • De vergoeding voor diabeteshulpmiddelen wordt vereenvoudigd.
 • Er is geen eigen risico meer voor medische kosten van orgaandonoren en slachtoffers van seksueel geweld.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of interesse in een collectieve zorgverzekering voor uw werknemers? Neem dan direct contact met ons op via het telefoonnummer 023-751 00 00 of via het e-mailadres info@elswoutgroep.nl.

Ronald Verkerk

Senior acceptant zakelijk
ronald@elswoutgroep.nl

Ronald is sinds 1 januari 2014 in dienst bij Elswout en al vanaf september 1980 werkzaam in de verzekeringsbranche... Lees verderCollectieve zorgverzekering aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in om een collectieve zorgverzekering aan te vragen.

  Bedrijfsnaam*

  E-mailadres*

  Mobiele nummer*

  Kies de zorgverzekeraar waar u een collectieve zorgverzekering wilt afsluiten*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×