Verzekering van de maand: Autoverzekering

Verzekering van de maand: Autoverzekering

Elke maand besteden wij extra aandacht aan een specifieke verzekering. De verzekering van de maand is deze keer de autoverzekering. Welke autoverzekeringen zijn er? Wat kost een autoverzekering? Waarom is de autoverzekering niet goedkoper in coronatijd? En… Hoe voorkomt u dat uw autosleutel wordt gehackt? Wij geven hieronder antwoord op deze vragen.

Autoverzekering

Wat is een autoverzekering?

In Nederland is elke autobezitter verplicht om tenminste een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) voor motorvoertuigen af te sluiten. Hiermee verzekert u zich tegen schade die u aan anderen door uw schuld toebrengt. De WA-verzekering voor motorvoertuigen kunt u verder uitbreiden. U kunt kiezen tussen de onderstaande drie dekkingsvarianten:

 • 1. WA-verzekering: Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen is hiermee gedekt.
 • 2. WA-verzekering Beperkt Casco: Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen, diefstal, ruitbreuk, botsingen met dieren, brand en explosie, storm en hagel is hiermee gedekt.
 • 3. WA-verzekering Volledig Casco: Schade aan andere voertuigen, bezittingen en personen, diefstal, ruitbreuk, botsingen met dieren, brand en explosie, storm, hagel, aanrijding en overige schade door uzelf is hiermee gedekt.

Wat kost een autoverzekering?

Gemiddeld kost een autoverzekering zo’n 75,00 per maand. Bedragen van 30,00 of 90,00 komen ook voor. Wat een autoverzekering kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de premie van de autoverzekering onder andere afhankelijk van: het aantal gereden kilometers per jaar en uw schadevrije jaren, uw leeftijd en hoe lang u uw rijbewijs heeft, uw woonplaats, het type auto en de dekkingsvariant. Hoe langer u geen schade aan uw auto heeft, hoe meer korting u krijgt op uw autoverzekering. Als u toch een keer schade heeft aan uw auto, kost u dit meerdere schadevrije jaren en verliest u dus (gedeeltelijk) de korting op uw autoverzekering.

Waarom is de autoverzekering niet goedkoper in coronatijd?

Ondanks dat er minder kilometers wordt gereden en het aantal aanrijdingen en schades is afgenomen vanwege de coronacrisis, blijkt uit onderzoek dat de autoverzekeringen niet goedkoper werden in 2020. Waarom zijn autoverzekeringen eigenlijk niet goedkoper geworden? Dit komt doordat verzekeraars naar statistieken op de wat langere termijn kijken en dus niet alleen naar het jaar 2020 kijken.

Hoe voorkomt u dat uw autosleutel wordt gehackt?

U heeft er vast wel eens over gehoord. Een zogenoemde keyless entry die kan worden gehackt. De autosleutel blijft in uw zak of jas en als u in de buurt bent kunt u de auto openen en starten dankzij een radiografische verbinding. Als de sleutel niet in de buurt van de auto is, kunt u de auto niet openen en/of starten. Autodieven hebben hier iets op gevonden. Zij gebruiken apparatuur die de radiografische verbinding kan versterken. Hierdoor kan de autodief uw auto toch openen en starten terwijl uw autosleutel in uw jaszak zit die binnen aan uw kapstok hangt. Hoe kunt u dit voorkomen? Bewaar uw autosleutel in een RFID-sleutelhoes of een tas met RFID-bescherming. Heeft u zo’n hoes (nog) niet? Bewaar uw autosleutel dan in een metalen blik. Deze houdt de radiografische straling tegen. Het is ook nog mogelijk om het signaal uit te laten schakelen door uw autodealer.

Bent u hier eigenlijk voor verzekerd? Ja, echter alleen als u voor de dekkingsvariant WA-verzekering Beperkt Casco of WA-verzekering Volledig Casco heeft gekozen. Daarnaast is het belangrijk dat uw autosleutel voldoet aan het keurmerk van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Voer op deze website uw kenteken in en check of uw auto aan de veiligheidseisen voldoet.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een autoverzekering? Neem contact met ons op via info@elswoutgroep.nl of telefonisch via het telefoonnummer 023-751 00 00. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Glenn Walian

Adviseur zakelijk
glenn@elswoutgroep.nl

Van zijn jeugddroom om zich na de vwo aan te melden bij de Koninklijke Militaire Academie (KMA) bleef na een dienstplicht van 18 maanden... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×