Verzekering van de maand: Overlijdensrisicoverzekering

Verzekering van de maand: Overlijdensrisicoverzekering

Elke maand besteden wij extra aandacht aan een specifieke verzekering. De verzekering van de maand is deze keer de overlijdensrisicoverzekering. Wat is het? Waarom is het verstandig om deze af te sluiten? Welk risico loop ik zonder? Hoe sluit ik de verzekering af? En… Wat kost het? Hieronder vindt u de antwoorden op deze vragen. Daarnaast leest u ook dat het verstandig is om als huurder met een overlijdensrisicoverzekering stil te staan bij de financiële gevolgen van overlijden.

Overlijdensrisicoverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak onterecht gezien als een uitvaartverzekering. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden financiële problemen krijgen als u komt te overlijden. De achterblijvende partner kan bijvoorbeeld te maken krijgen met hoge kosten. Een overlijdensrisicoverzekering keert in dit geval een geldbedrag uit. De uitvaartverzekering verzekert de kosten voor de uitvaart.

Als u een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten, kiest u een bedrag dat u uitgekeerd wilt krijgen als u komt te overlijden. Als u komt te overlijden gedurende de looptijd van de verzekering, dan wordt dit bedrag uitgekeerd aan de begunstigde (uw partner). Komt u buiten de looptijd te overlijden, wordt er geen geld uitgekeerd.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Als u of uw partner komt te overlijden, is de kans aanwezig dat er minder inkomsten worden gegenereerd. Met het bedrag dat u heeft afgesproken met uw verzekeringsmaatschappij kunt u of uw partner het inkomensverschil opvangen. Het wordt veelal gebruikt om een deel van de hypotheek af te lossen. Hierdoor dalen de maandlasten en blijft het voor de achterblijvende partner betaalbaar, waardoor deze in de koopwoning kan blijven wonen.

Heeft u samen met uw partner geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan kunt u of uw partner het inkomensverschil mogelijk niet opvangen. Hiermee loopt u het risico dat, bij overlijden van uw partner, u het financieel niet kunt blijven bolwerken en u niet kunt blijven wonen waar u nu woont.

Sta ook als huurder stil bij financiële gevolgen van overlijden

Veelal wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten op het moment dat er een eigen woning wordt aangekocht. De hypotheekverstrekker (bijvoorbeeld de bank) kan namelijk verplichten om deze af te sluiten. Hierdoor heeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat de lening altijd wordt afbetaald, ook bij het overlijden van één van u.

Niet alleen als u een koopwoning heeft, is het verstandig om deze verzekering af te sluiten. Ook als huurder is het belangrijk om stil te staan bij de financiële gevolgen als één van u komt te overlijden. Uit recent onderzoek is gebleken dat maar liefst 69% van de gezinnen met een huurwoning geen overlijdensrisicoverzekering heeft. Bij een huurwoning bouwt u geen vermogen op in uw woning. Dan kan de uitkering bij overlijden worden gebruikt om een eventueel pensioengat op te vullen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als aanvulling op het maandinkomen van de achterblijvende partner. Stel de verzekering keert een ton uit, dan kunt u gedurende acht jaar uw maandinkomen aanvullen met duizend euro.

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Als u deze verzekering wilt afsluiten, wordt er door ons eerst een analyse gemaakt van uw huidige situatie, wensen en ervaring. Op basis hiervan wordt een adviesrapport opgesteld. Hierin verwerken wij onder andere ons advies met betrekking tot de samenstelling van uw verzekering. Vervolgens zullen wij de markt verkennen en op basis van passendheid, voorwaarden en premie meerdere voorstellen aan u doen.

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering

U kiest een bedrag dat u uitgekeerd wilt krijgen als u komt te overlijden. U betaalt daarvoor premie tijdens de looptijd van van de verzekering. Als u komt te overlijden gedurende de looptijd van de verzekering, wordt dit bedrag uitgekeerd. Komt u buiten de looptijd te overlijden, dan wordt er geen geld uitgekeerd. De daadwerkelijke kosten hangen voor een groot deel af van de leeftijd en de gezondheid van de aanvragers. Jonge, gezonde mensen kunnen voor een maandpremie van 10,00- 15,00 al een redelijk bedrag verzekeren. Hiervoor vult u een gezondheidsverklaring in.

Verder brengen wij eenmalig 200,00 in rekening voor ons advies. Sluit u de verzekering bij ons af? Dan kost dit eenmalig 95,00. Voor meer informatie kunt u onze flyer overlijdensrisicoverzekering hier downloaden.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@elswoutgroep.nl of telefonisch via het telefoonnummer 023-751 00 00. Wij beantwoorden graag uw vragen of informeren u graag over de mogelijkheden in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×