Voorjaarsstormen zijn er ieder jaar

Voorjaarsstormen zijn er ieder jaar

Voorjaarsstormen zijn er ieder jaar

Voorjaarsstormen hebben alles te maken met de straalstroom. ‘s Winters bevindt de straalstroom zich meestal boven het zuiden van Europa. Wanneer het lente wordt, verplaatst de straalstroom zich naar het noorden. Als de straalstroom over Nederland komt dan zorgt dat voor veel regen en wind en soms ontstaan er stormen. Dit zijn de zogeheten voorjaarsstormen.

Voorjaarsstormen

Stormschade, wat is er verzekerd?

Stormschade aan uw woning en inboedel kan u flink wat geld kosten. Wind, regen en bliksem richten jaarlijks landelijk voor miljoenen euro’s schade aan. Ook dit voorjaar zijn er al enkele stormen over ons land getrokken.

Wanneer wordt stormschade vergoed?

Stormschade wordt door de meeste opstalverzekeringen pas vergoed bij een windkracht hoger dan 7 dan ziet de verzekeraar het als storm. Die windkracht wordt gemeten door het KNMI. Als het plaatselijk stormt en de KNMI geen windkracht 7 gemeten heeft, kan schade bij huizen in de buurt als bewijs dienen.

Waterschade door de storm

Voorjaarsstormen gaan meestal gepaard met veel neerslag. Voor de meeste waterschade bent u verzekerd met uw opstalverzekering. Kan bijvoorbeeld de riolering het water niet aan tijdens een hevige regenbui en komt uw straat blank te staan? En stroomt het water uw woning binnen? Dan wordt uw schade vergoed. Onder de dekking waterschade valt niet:

 • Schade door grondwater
 • Schade door overstroming, als gevolg van het breken of overlopen van dijken, kades, sluizen of andere waterkeringen
 • Schade door regen, sneeuw of hagel die naar binnen kwam omdat de ramen of deuren openstonden
 • Schade ontstaan in verband met slecht onderhoud van het gebouw.

Stormschade en uw woonhuisverzekering

Uw woning is met de Elswout opstalverzekering verzekerd tegen alle plotselinge en onvoorziene stormschade. Inclusief schade door blikseminslag, inductie of overspanning door bliksem. Ook schade aan uw huis door directe neerslag is verzekerd. Denk bij directe waterschade aan schade door regenval, sneeuwval, hagel of smeltwater. Maar heeft u een raam, deur of luik laten openstaan? Dan is de schade niet verzekerd. Sluit daarom altijd uw ramen en deuren bij regen of storm.

Alleen stormschade aan de inboedel wordt vergoed

Alle spullen die in uw huis of andere gebouwen staan, zijn verzekerd tegen stormschade met uw inboedelverzekering. Heeft u spullen op uw terras, balkon, galerij, erf, onder afdaken of andere plekken buiten uw woning? Dan is stormschade aan uw inboedel niet verzekerd. We raden dus aan om bij naderende storm al uw kostbare spullen veilig op te bergen.

Opruimen en herstellen

Ook bereddingskosten en opruimingskosten zijn bij stormschade verzekerd. Bereddingskosten zijn kosten die u moet maken tot afweer van onmiddellijk dreigend gevaar. Opruimingskosten zijn kosten die u maakt om de schade te beperken en om uw woning weer in de oude staat te herstellen. Wij vergoeden:

 • Kosten om een direct dreigende schade aan uw woning te voorkomen of te beperken. Ook schade aan spullen die u gebruikt bij het voorkomen van schade krijgt u vergoed.
 • Kosten om de schade op te ruimen. Net als kosten voor het onderzoeken, reinigen, opruimen of vernietigen van grond of oppervlaktewater.
 • Kosten die u maakt nadat de overheid bepaalde noodvoorzieningen aan u oplegt na een verzekerde schadegebeurtenis aan uw woning. U moet bijvoorbeeld een hek plaatsen om uw terrein om uw woning te beveiligen.
 • Tijdelijke opslag of stalling van uw spullen, omdat uw woning onbewoonbaar is.

Wij betalen alleen de redelijke en noodzakelijk gemaakte kosten. Alle andere kosten die u moet maken in verband met het voorkomen, beperken of opruimen van schade aan uw woning, krijgt u tot maximaal 1.500,- vergoed.

Stormschade aan uw auto ook afdekken?

Stormschade aan uw auto is goed te verzekeren met een WA beperkt Casco of WA Casco autoverzekering. Ook schade door hagel en regen is hiermee goed verzekerd.

Wat moet u doen wanneer u stormschade heeft?

Bij stormschade kunt u het beste de volgende drie stappen doorlopen:

 • Maak voordat u start met opruimen altijd foto’s van de mogelijke schade. Deze kunt u meesturen met de schademelding. Zo kunnen wij sneller en beter de omvang van de schade inschatten.
 • Neem maatregelen om verdere schade te voorkomen. Wij vinden het belangrijk dat u de stormschade probeert te beperken tot een minimum. Als uw huis is ondergelopen door regen, adviseren wij om direct aan de slag te gaan met opruimen.
 • Meld schade zo snel mogelijk.

Uw verzekeringen voordeliger in 1 pakket!

Een verzekering afsluiten is niet moeilijk. Het overzicht houden vraagt wel enige aandacht. Daarom hebben wij een pakket ontwikkeld waarin u al uw verzekeringen kunt onderbrengen: het Elswout Zorgeloospakket Particulieren. Een aantal voordelen op een rij:

 • Aantrekkelijke korting oplopend tot 12%
 • Geen premietoeslag bij maandbetaling
 • Snelle en soepele schadevergoeding
 • Eén aanspreekpunt: de Elswout AssurantieGroep

Hoe meer rubrieken u opneemt in uw Elswout Zorgeloospakket Particulieren, hoe hoger uw korting. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op via het telefoonnummer 023-751 00 00 of info@elswoutgroep.nl.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×