Wat u moet weten over stormschade

Wat u moet weten over stormschade

Wie zijn Ciara, Dennis en Ellen?

U heeft deze namen vast recent in het nieuws gehoord, want voor het eerst kregen de stormen een eigen naam in Nederland. De stormen Ciara en Dennis veroorzaakten de afgelopen weken veel stormschade, terwijl storm Ellen nog op de loer ligt?!? Lees hieronder meer over de stormschade die is aangericht en hoe u eventuele stormschade kunt voorkomen.

Stormschade

Waarom krijgt de storm een naam?

In Engeland en Ierland is het al langer gebruikelijk dat stormen een naam krijgen. Echter, waarom is dat eigenlijk zo? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de bewustwording van en het nemen van actie door mensen met betrekking tot de weersvoorspellingen. Uit deze onderzoeken is gebleken dat als een naderende storm een naam krijgt, de bewustwording van mensen wordt verhoogd. Daarnaast komen mensen sneller in actie om de stormschade zo veel als mogelijk te voorkomen. Het gaat in dit geval om het binnenzetten van tuinmeubelen en het checken van de dakpannen of deze nog wel goed vastzitten.

Wanneer is een storm een storm?

Er is pas sprake van een storm bij windkracht 9 of hoger. Echter, verzekeraars spreken al van een storm bij windkracht 7 of hoger. De verzekeraar bepaalt of er op de schadedatum sprake was van een storm door informatie op te vragen bij het KNMI. Denk hierbij aan windmetingen.

Hoe is stormschade verzekerd?

Heeft u een koopwoning dan kunt u een beroep doen op een afgesloten opstalverzekering en inboedelverzekering. Als u een huurwoning heeft dan kunt u een beroep doen op uw inboedelverzekering. Er is vaak sprake van een eigen risico bij stormschade. Dit eigen risico verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal tussen de 225,- en 500,-. Ook is het bij elke verzekeraar anders geregeld, check dus goed de polisvoorwaarden van uw opstal- en inboedelverzekering om zeker te weten waar u in het geval van stormschade recht op heeft.

Daarnaast kan uw auto beschadigd raken door bijvoorbeeld rondvliegende takken, dakpannen en omvallende bomen. Voor een schade-uitkering bij deze stormschade dient de auto WA/Beperkt Casco of All-risk verzekerd te zijn. Indien de auto uitsluitend WA verzekerd is, zal de verzekeraar de stormschade niet vergoeden.

Hoe kunt u schade voorkomen?

U kunt zelf ook wat doen om stormschade te voorkomen. Zo kunt u bijvoorbeeld de tuinmeubels binnenhalen en overhangende takken van bomen verwijderen. Daarnaast kunt u, voordat de storm begint, checken of uw schutting nog vast (genoeg) staat. Door ons is een overzicht bijgehouden van de meest voorkomende stormschades. Conclusie: de meeste stormschades ontstaan aan het dak. Een regelmatige inspectie van het dak kan wellicht geen kwaad om schade in het geval van een storm in de toekomst te voorkomen.

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Wij bieden u graag een passende oplossing voor uw verzekeringen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u weten of de stormschade in uw geval wel gedekt is? Neem dan contact met ons op via info@elswoutgroep.nl. Wij zijn u graag van dienst.

George Linck

Adviseur zakelijk
george@elswoutgroep.nl

George is al vanaf 1989 werkzaam in de verzekeringsbranche. Begonnen als accountmanager schade bij een grote verzekeringsmaatschappij... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×