Ontspannen vakantie met passende reisverzekering

Ontspannen vakantie met passende reisverzekering

Zorgeloos op vakantie met zo weinig mogelijk risico’s

Nu de winter achter ons ligt is het weer tijd om aan de vakantie te denken. Zorgeloos op vakantie in Spanje, avontuur op een verre reis of op de camping in Duitsland. Wat de vakantieplannen ook mogen zijn, een goede reisverzekering is onmisbaar. Mocht er iets gebeuren op uw vakantie, dan staat er hulp voor u klaar. Maar welke dekkingen heeft u echt nodig of zijn handig voor uw reis? In dit bericht zetten we alle informatie voor u op een rij.

Zorgeloos-op-vakantie

Goed dekkende reisverzekering

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten is hulp die u krijgt als er iets gebeurt in het buitenland. U kunt bijvoorbeeld ziek worden, dan helpt de alarmcentrale om een betrouwbare arts of ziekenhuis te vinden. Er kan ook een langer verblijf of juist een vervroegde terugkeer naar huis geregeld worden als dat nodig is. De reisverzekering dekt dan deze kosten en neemt daarnaast ook alle zorg uit handen.

Overweeg extra dekkingen

Wij raden u aan om altijd extra dekking aan de reisverzekering toe te voegen. Afhankelijk van de reis die u maakt. De belangrijkste dekkingen zijn:

 • Medische kosten
 • Bagage
 • SOS Autohulp of Pechhulp
 • Bijzondere sporten

Medische kosten in het buitenland zijn vaak duurder

Ongeacht waar u naartoe gaat is de dekking medische kosten een aanrader. Via uw Nederlandse zorgverzekering bent u ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland, alleen gelden er vaak beperkingen. Uw zorgverzekering vergoedt meestal alleen de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft wordt er tot 200% vergoed. In sommige landen is de medische zorg duurder dan in Nederland. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Daarnaast vergoedt de dekking Medische kosten ook het verplicht Eigen Risico van de zorgverzekering.

Waardevolle bagage extra verzekeren

U kunt uw bagage verzekeren voor verschillende bedragen. Reist u met waardevolle spullen zoals laptops, ipads of camera’s? Dan is een extra dekking voor uw bagage absoluut aan te raden.

Gaat u met de auto, vergeet niet SOS Autohulp of Pechhulp

Als u met de auto op vakantie gaat dan is het een fijn idee dat er hulp klaar staat als de auto het onverwachts niet meer doet. Door een Pechhulp verzekering (met Europadekking) af te sluiten, of de dekking SOS Autohulp aan de reisverzekering toe te voegen heeft u die extra zekerheid.

Gaat u bijzondere sporten beoefenen, dan loopt u extra risico

De dekking Bijzondere sporten is aan te raden als u bijzondere sporten tijdens uw vakantie gaat beoefenen. Dit is namelijk niet standaard verzekerd. Bij bijzondere sporten kunt u bijvoorbeeld denken aan bergbeklimmen, bungeejumpen en parachutespringen.

Laat ons helpen

Heeft u net een vakantie geboekt of gaat u dat binnenkort doen, laat ons dan helpen met de juiste dekkingen voor u te vinden. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos op vakantie kunt en nooit over of onderverzekerd bent. Bel gerust naar 023-751 00 00 of mail naar info@elswoutgroep.nl.

Ronald Verkerk

Senior acceptant zakelijk
ronald@elswoutgroep.nl

Ronald is sinds 1 januari 2014 in dienst bij Elswout en al vanaf september 1980 werkzaam in de verzekeringsbranche... Lees verderBereken nu uw voordeel

Upload uw huidige polis en vul uw contactgegevens in. Wij sturen u zo snel als mogelijk uw besparingsmogelijkheden.

  Upload uw huidige polis*

  Voor- en achternaam*

  E-mail*

  Mobiele nummer*

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  ×