Zorgverzekering

Zorgeloos goed verzekerd.
Zorgverzekering medicijnen

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten en wordt daarom ook wel een ziektekostenverzekering genoemd. Hierbij kunt u denken aan kosten voor medicijnen of kosten voor een bezoek aan uw huisarts of ziekenhuis. Eenmalig per jaar kunt u van zorgverzekeraar wijzigen. Iedereen die in Nederland woont, werkt en loonbelasting betaalt, is verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Er gelden twee uitzonderingen:

  • Mensen die vanwege hun geloof of levensovertuiging geen zorgverzekering willen afsluiten.
  • Militairen in actieve dienst.

Particuliere verzekeringen

Basis zorgverzekering

Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basis zorgverzekering. Iedereen die zich aanmeldt, moet geaccepteerd worden. De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat er in het pakket van de basis zorgverzekering zit. Voorbeelden hiervan zijn: een bezoek aan uw huisarts, een bezoek aan een medisch specialist (kaakchirurg, internist of allergoloog), ziekenhuisverblijf (spoedeisende hulp en operaties), de meeste medicijnen en bloedprikken via uw huisarts of een medisch specialist. De gehele lijst kunt u vinden op de website van De Rijksoverheid.

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering voor de zorgkosten die niet in de basis zorgverzekering worden gedekt. Niemand is verplicht om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Ook een verzekeraar is niet verplicht om u te accepteren als verzekerde. Afhankelijk van uw zorgbehoefte en de risico’s voor de toekomst kunt u zelf kiezen welke aanvullende zorgverzekering u wilt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende extra dekkingen: anticonceptie, brillen en contactlenzen, fysiotherapie, tandheelkundige hulp en zwangerschap en bevalling.

Tandartsverzekering

Met een tandartsverzekering bent u (gedeeltelijk) verzekerd voor de kosten van mondzorg. U bent niet verplicht deze verzekering af te sluiten en voor de verzekeraar geldt geen acceptatieplicht.

Iets voor u?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door in het onderstaande formulier uw contactgegevens in te vullen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen via info@elswoutgroep.nl of 023-751 00 00.

Particuliere verzekeringen
Zorgverzekering medicijnen mobiel
Elswout-groep-grijs-balk-boven
Zorgverzekering ouderen
Elswout-groep-grijs-balk-onder
[vc_row css_animation=”LS

×

Powered by WhatsApp Chat

×